perjantai 29. helmikuuta 2008

Satunnaisia onnistumisia

Joskus tulee sellaista jälkeä, josta voi olla ihan ylpeä. Aika satunnaista se kuitenkin on... tässäpä kuitenkin jotakin viimeaikaista ilonaihetta.

Sain tehtyä Neidille jonkinsorttisen puuvillaboleron. Työtä rajoitti se, että langat menivät lähes viimeistä pätkää myöten, joten helma jäi lyhyehköksi. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös ylhäältä aloitettavaa raglania, oli niin koukuttavaa hommaa, että toinen samanmoinen on tekeillä! Lopputulos on onneksi niin äidin kuin Neidinkin mieleen.

Mitähän vielä. Langat ovat siis lähtöisin Miehen mummun varastoista. Kolmea eriväristä puuvillalankaa, paksuus jotakuinkin sama kuin Novitan Samoksissa. Punainen on jotakin Anttilasta markka-aikaan ostettua unkarilaista lankaa, muissa ei ollut vyötettä. Lankaa kului 5 mm puikoilla 110 g. Pääteltäviä langanpäitä oli yhteensä 62 kpl - huvinsa kullakin, vai mitä...
Silmukkamäärät löytyivät kokeillen ja laskeskellen. Muutenkin koko neule on ihan "omin päin" tehty. Yllättävän helposti sujui kaikki, ja raitoja oli suorastaan ilo tehdä!
Helma kiertää vähän, mutta se saattaisi helpottaa, jos kastelisi takin ja silittäisi vähän... tai sitten voisi virkata siihen nurjalle puolelle vähän kireämpää...



Muu vaatetus on Neidin itsensä valitsemaa. Samoin sisustus. ;)

Kloriittikokeilut jatkuvat edelleen, joskin hitaanlaisesti. Vessan lavuaarin tulppa vuotaa, joten on läträttävä lattialla pesuvadissa. Tästä syystä värjäyskokeet ovat lähinnä iltapuuhia...
Nämä langat odottavat seuraavana vuoroaan:



Tässä vielä yksi onnistunut kloriittikokeilu.
Langan alkuperäinen väri (kirkkaanvihreä) pilkottaa joistakin rakosista.

Kissakin tykkää.

Valitsin blogille uuden ulkoasun, koska kuvat näkyvät tässä ongelmattomammin...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva bolero! Hamsteroinnin hauskin puoli on kun yrittää keksiä vähillekin langoille käyttöä - ja kyllähän sitä sit "pakon edessä" löytyykin. Eihän se aina oo niin nokon nuukaa!

Samoksen alku näyttää niin nätiltä ja keväiseltä!

Mun pitää varmaan myös kokeilla tuota Kloriittia, vaikka taisinkin käyttää viime kesänä aika tarkalleen sekalaiset puuvillalankani yhteen virkattuun jämälankakassiin.

PäiviP kirjoitti...

Onpa kiva ja kaunis bolero! Ja neit selvästi onnellinen uudesta neuleestaan:) Tuo kloriittijuttu pitäisi kyllä kokeilla.

teisa kirjoitti...

Onnetar suosi sinua blogini arvonnassa lohdutuspalkinnolla! Ota yhteyttä (teisa.vuodatus.net)!

Liisamaija kirjoitti...

Ihana tuo bolero! Ja vielä ihanampi neiti! :D

Satu kirjoitti...

Kaunis bolero!