keskiviikko 13. helmikuuta 2008

-keksi tähän otsikko-

Nimittäin otsikon keksiminen on pahinta, mitä kirjoittamisessa tiedän. Sama ongelma on vaivannut minua aina - ala-asteelta yliopistoon asti... tekstiä tulee helposti muuten, mutta jostain syystä se otsikko tök-tök-kii.

Viikko on jo vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, mutta tuntuu, etten ole saanut juuri mitään aikaiseksi. Ei kai niitä tehopäiviä riitä kuin pari kuukauteen (toivottavasti ei sentään vuoteen)...

Nämä sukat sain sentään valmiiksi vihdoin... vaikka toisen sukan syndrooma meinasikin vaivata, mutta pikkuhiljaa tein kerroksen ja sitten toisen. Ja ovathan ne ihanat! Uudet lempparisukat. Tykkään tuosta langastakin, raidat ovat kivat (ainakin nämä sukat piristävät päivää) ja on niin ihanaa, kun sukka ei ole mahdottoman paksu. Ehdin kyllä keittiössä jo sotkemaan sukanpohjat - nyt pähkäilen, raaskinko pestä sukkia vielä, vai annanko tahrojen kulua pois ;) Jossain vaiheessa aion kyllä ottaa uuden Regia-kerän puikoille... mutta odotellaan vielä toistaiseksi suurempaa innostusta.


Perus-perussukka, kantapää lyhennetyin kerroksin, puikot 2,5 mm, lanka Schachenmayr Regia Jacquard Color

Muuten on ollut hyvin hiljaista tällä rintamalla. Sagittariaa on jäljellä enää 6 kerrosta, mutta edessä on vielä uuden kerän korkkaus. Neidin raitapaidan toinen hiha on puolivälissä, jee. Hihan jälkeen onkin vuorossa itse paitaosa. Miehelle aloitin yli viikko sitten hahtuvalapasia, mutta vasta tänään olen jatkanut niitä. Neidin kaulahuivinalku on tainnut sammua stop-risteykseen. Pitää varmaan vaihtaa öljyt tai jotain.

Syyllinen löytyy tästä: kaivelin puuvillalankapussiani. Lupasin tehdä lähetysmyyjäisiin jotakin, ja päässä alkoi raksuttaa jonkinmoinen idea. Saa nähdä, tuleeko tästä valmista (pelkkien pylväiden virkkaaminen on jokseenkin tylsää), mutta idea on vielä melko kirkas. Lanka on jotakin nimetöntä puuvillalankaa, mutta sitä oli jäljellä melkein täysi 100 g kerä.

Tästä lisää sitten, jos tästä jotakin valmista tulee.

Osa puuvillalangoistani on paksuja ja niin kummallisen värisiä, ettei niistä oikein synny mitään ideoita. Päässä raksuttaa toistaiseksi ajatus lankojen värjäämisestä... saisi ehkä enemmän samansävyisiä lankoja. Tai sitten jotain ihan muuta, mutta kokeilla kai voisi, kun ei noista oikein muutenkaan hyötyä ole. Jos värjäys onnistuisi, voisi harkita jonkinmoista neuletta vaikka itselle... niitä suunnilleen samanpaksuisia kun riittää yli kilon verran.
Nyt painun neulomaan siihen raitapaidan hihaan edes yhden raidan lisää. Onpahan yksi raita vähemmän neulottavaksi myöhemmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sukista tuli hienot!
Tsemppiä muihin(kin) töihin!!


Hyvää ystävänpäivän iltaa :)!

Taija K kirjoitti...

Kiitos paitakehuista!
Mulla on myös ongelma puuvillojen kanssa, nimittäin Tennesseetä on läjittäin kaapissa ilman käyttötarkoitusta, oudon värisiä ja yhteensopimattomia. Ajattelin jotain tiskirätin tapaista oudoimmista kokeilla, mutta käyköhän merseroitu puuvilla oikein siihen tarkoitukseen? No, ei kai auta kuin jatkaa pohdintaa. Raitojahan voisi taas generoida ja saada oudoille väreille hyvät yhdistelmät ;o)