lauantai 12. huhtikuuta 2008

Yskii, yskii

Flunssa on vaatinut toistaiseksi veronsa. Tätä tukkoisuutta ja yskimistä on jatkunut jo viikon verran. Ääni on jo tullut takaisin oltuaan kolme päivää täysin kadoksissa, mutta yskä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... toivottavasti ei ole menossa pahempaan suuntaan, on nimittäin yltynyt tänään. Kuumetta ei ole, mutta olo muuten ihan vetämätön. Eipä tässä mikään edisty, kunhan edes pakolliset hommat jaksaa jotenkin raahustaa läpi. Hommat yskii ja tekijä yskii, tai jotain.

Tänään on tullut kuitenkin tehtyä sellaisia pikatikkejä. Tuunasin bambuimuja (hieno sana, käytännössä yhdistin aina kaksi vanhaa koppuraista imua yhdeksi uudeksi uljaaksi) ja surautin keskeneräisen ruokalapun valmiiksi. Niistä ei nyt tällä kertaa kuvia, kaikki varmasti osaavat kuvitella valkoisen suorakulmion, ja ruokalappuja täällä on joskus aiemmin nähtykin.

Ei tämä seuraavakaan niin kuvaamisen arvoinen ole, mutta olkoon:



Neiti haluaa joskus vaipanvaihdon yhteydessä myös vauvanukelle vaipat. Neidin omat vaipat ovat vähän isoja tälle kaverille, ja isi väkersi ensin talouspaperista vaipan. Mutta eihän se käy päinsä, että kertakäyttövaippoja käytettäisiin, vaikkakin maatuvia. ;)
Tämän surruuttamiseen meni ehkä alle 5 minuuttia; vaippa on vapaalla kädellä leikattu ja reunustettu vain siksakilla. Tarrat saavat sen sentään näyttämään vaipalta! Lähempää tarkastelua tämä vaippa ei taida kestää, mutta pääasia, että Neiti on tyytyväinen.
Huomatkaa tahra sohvassa, olikohan se mansikkaa...

Yhtä epäonnista Samos-pipoa tikuttelin koko viime viikon, ja se valmistuikin lopulta. Ensimmäinen ongelma oli, että silmukoita oli liian vähän. Piti purkaa. Sitten neuloin tavallista ribbineuletta ja kavensin, lopputuloksena liian lyhyt pipo. Taisivat kavennukset olla liian jyrkät. Neidille tarkoitin tehdä, ja ihan liian pieni tuli, ei ylettynyt korville kunnolla. Sitten purin aloituksen ja neuloin vielä muutaman kerroksen reunaan, mutta ei siitä hyvä tullut vieläkään... Olkoon, en jaksa tehdä sille enempää. Voi sitä käyttää silloin, kun ei tuule. Ja autoillessa. ;)
Kuvaa ei nyt ole tällä kertaa, koska en jaksa laittaa kameraa latautumaan ja mallipääkin vetelee sikeitä.

Suunnitelmissa on tehdä seuraavaksi Neidille harkkahousuja kuivaksiopettelua varten (ja pikkuhousujen "sijaiseksi"). Kävin tänään ostamassa flanellia imuksi. Lisäksi ostin viimein tyhjiä ompelukoneen puolia, nyt niitä on yli 10 kpl!!! Ihanaa, ei tarvitse joka kerta puolata vanhan värin päälle ja purkaa puolauksia.
Muutenkin vaippaompelukset odottavat, koska nykyinen koko alkaa jäädä pieneksi Neidille. Kuivaksioppiminen kuitenkaan tuskin on ihan nurkan takana vielä...
Muuta: kevät/kesätakit itselle ja Neidille, kesämekkoja, kauluspaita Miehelle... riittäähän tätä tekemistä.

Ei kommentteja: