tiistai 22. huhtikuuta 2008

Kuvakavalkadi

No niin, nyt niitä kuvia sitten tulee. Eli on täällä jotakin tehtykin, vaikka suurin osa näistä on jo aiemmin raportoituja.

Nyt puolestaan on meneillään vähän tauontapaista käsitöissä, kun ei oikein jaksa innostaa kankaanleikkuu eikä vanhat neulomukset. Neulova äiti haastoi myös vastaamaan kyselyyn, mutta taidan jättää sen toiseen kertaan, koskapa nyt Väsyttää.

Mutta asiaan:
Tunika Ottobren ohjeella (5/07, muistaakseni). Raidat ovat ihan vinossa etukappaleessa, mutta kun ei millään saanut kangasta suoraan! Arkivaatteena kuitenkin ihan kelpaa. Kaula-aukko on Valtava. Todellakin Valtava. Eipä tarvitse tapella pukemisen kanssa...Ihania mekkoja Nanson trikoista, joita sai Eurokankaasta Hyvin Halvalla. Vasemmanpuoleinen on joustofroteeta, tulee ihan nostalginen olo. Tuota samaa keltaista olisi lankanakin, inspistä pukkaa, ehkä.
Malli näissä on jostakin pari vuotta vanhasta Suuresta Käsityölehdestä enemmän tai vähemmän muunneltuna.Mun!Tässä tämä epäonninen pipo. Samosta kului 42 g, puikot 4 mm. Ei pysy päässä edelleenkään kuin hetken, mutta on sille ollut käyttöä pikamatkoilla, kuten kauppaan tai perhekerhoon mennessä.Sai Neiti lapasetkin. Toinen löytyi enää tähän hätään, sen pari on jo ehtinyt paikkaan nimeltä Hukka. Jaa, ehkä sohvan alta pitäisi katsoa. Lankana Schachenmayrin Merino, joka oli kyllä ihan pehmeää, mutta niin hajoavaa lankaa, ettei tee mieli tehdä enempää koko langasta. Sitä paitsi kerän sisältä löytyi katkenneita langansäikeitä ja sen sellaista ihan riittävästi ärsyttääkseen lisää. Mutta lapaset ovat, toivottavasti, ihan käyttökelpoiset kuitenkin. Elleivät sitten ratkea jostakin rispaantuneesta kohdasta.
Puikot olivat muistaakseni 3,5 mm ja lankaa yhteen lapaseen kului 18 g. Kahteen varmaankin sitten puolta enemmän. ;)
Palmikkopusero Novitan Popista liian pienillä puikoilla (5,5 mm). Oli nirsk-narsk-nahkeaa neuloa, mutta lopputulos on ihan kiva. Pehmeä, lämmin paita. Lankaa kului 222 g, vielä olisi muutama erivärinen kerä jäljellä tätä lankaa. Saa nähdä, miten paita käyttäytyy aikanaan pesussa, koska ei ainakaan vyötteen mukaan kestä konepesua. Se on sitten eri asia, tuleeko sitä ohjetta noudatettua...Hyvä paita!

3 kommenttia:

Talsu kirjoitti...

Eihän tuon ikäisellä viipottajalla haittaa, jos raidat on vähän vinossa. Ne juoksee kuitenkin niin kovaa, että raidat vilisee muiden silmissä :D
Hienoja juttuja olet ommellut ja neulonut. Katselen täälä kateellisena, oma viha-rakkaus-suhteeni ompelukoneeseen on sen verran ailahteleva ettei minun blogissani ompeluksia näy ...

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Oothan sä tehnyt vaikka mitä.. Viikonloppuna tuijotin kanssa kankaitani..en nyt sitten jaksanut alkaa tekemään mitään.. jos sitten joskus..

Tekee ihan hyvää välillä pitää taukoa käsitöistä.. mäkin jätin illalla neulomukset väliin ja menin nukkumaan..

Se on aika syvältä, kun mies on töissä pitkää päivää ja ite on muksujen kanssa kipeänä.. ei tule mieleenkään että voisi hetken edes levätä.. :(

Kai se tästä. Perhekahvila odottaa taas kohta! Viikon pelastus!

Satu kirjoitti...

Kauniita mekkoja!