maanantai 9. maaliskuuta 2009

Kummallisia pakkomielteitä

Neuleita tällä kertaa.

Vaikka Neidin jäljiltä onkin varmasti ihan riittämiin vauvanvaatteita, niin jostain kumman syystä niitäkin pitää silti saada tehdä...Tässä pari siksak-myssyä. Valkoisessa lanka Novita Wool, puikot 3,5mm. Vihreässä lanka Sirdar Snuggly Baby Bamboo ja puikot 4mm. Silmukoita on sama määrä, mutta kokoero on aika huomattava...

Huomasin jälleen kerran myös sen, että tuo "uusi" Wool on melkoisen karkeaa. Tosin, mulla on niin hyvät varastot vanhaa merinoista, että siihen verrattuna mikä tahansa tuntuu karkealta... mutta ero näissä uudessa ja vanhassa on kyllä huomattava. En tiedä, pitäisikö tuo myssy heittää vielä pesukoneeseen ennen käyttöä...Vauvalle sukat ihan ensimmäisiin päiviin (kovin pitkään tuskin tulevat mahtumaan jalkaan, sen verran suuri painoarvio saatiin). Lankana Fabel, puikot 2,5mm.Koska varsinainen käyttäjä ei ole vielä saapunut, käytin sijaismallia. ;)
Oli ihan "pakko" saada tehdä vauvalle villatakkikin. Takin koko on noin 60-70 cm. Tässä lankana Novitan vanhempi Wool, menekki noin 75g. Puikot 3,5mm. Ohjetta ei ollut, joten saa nähdä miten tämä sopii päälle... ilman täytettä takki näyttää todella kummalliselta, joten kai se venyy vielä tuostakin. ;) Näin muuten tykkään kyllä, että onnistuin - ihanan pehmoinen takki, kivat värit ja napitkin sattuivat sopimaan.


Sain joskus taannoin miehen mummulta pellavalankaa pari kerää. Ajattelin sitten kokeilla, miten ne neuloontuvat. Tikkusin kaksinkertaisesta langasta. Yhden tiskirätin sain valmiiksi, toinen tekeles työn alla.
Neiti tunnisti rätin heti rätiksi, ja pyyhki sillä kissan oksennusta, joten se jouti saman tien pyykkikoneeseen. Kuvassa näkyy, miten pesu muutti pellavarättiä:Vasemmalla siis pesty rätti, oikealla työn alla oleva pellavaneule.

Alunperin en tiennyt pellavasta oikein mitään, mutta nyt vähän perehdyttyäni olen sitä mieltä, että valkoinen lanka on aivinaa ja ruskea rohdinta. Ruskea lanka siis vaaleni huomattavasti, ja kutistuikin ihan reilusti. Ja pehmeni. Neulominen on nimittäin melkoisen tikkuista, mutta tuohon pestyyn rättiin voisi pyyhkiä vaikka vauvan pyllyn, on se sen verran pehmentynyt. :D


Ja vielä yksi ylpeyden aihe:Villatakki Neidille, koko noin 100 cm. Lankoina Novitan Woolia 6 eri sävyä sekä Schachenmayrin Merinoa (vaaleanpunainen), puikot 3,5mm. Tähän upposi kivasti jämiä! :)
(malli ei ollut yhteistyötuulella, joten joudutte tyytymään pelkän takin kuvaan)

Tähänkään takkiin ei ollut varsinaista mallia. Samoin kuin vauvan villatakin, tein tämänkin ihan omasta päästä. Ensin helma kainaloihin asti, sitten hihat ja lopulta samalle puikolle kaikki ja raglankavennukset. Tästä tuli kyllä ihan sopiva ja uskoisin, että mahtuu vielä ensi talvenakin, ellei nyt ihan mahdotonta kasvupyrähdystä tapahdu.

Raitoja oli kiva neuloa, mutta ne 140 pääteltävää langanpäätä vähän ehkäisevät seuraavaa raitaneulehinkua...


Seuraavasta bloggauksesta en uskalla luvata yhtään mitään, koska nyt ollaan jo niin lähellä laskettua aikaa, että mitä tahansa voi tapahtua milloin tahansa. :) Toivon mukaan mahdollisimman pian.

2 kommenttia:

Usimarjaana kirjoitti...

Ihania neuleita, etenkin ihastuin kumpaankin nuttuun, tekee mieli tehdä omille lisää :) Onnea odotteluun ja itse toimintaan sitäkin enemmän! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania neuleita olet ahkeroinut.
Onnea ja jaksamista odotuksen loppumetreille sekä tietysti itse H-hetkeen!