torstai 6. marraskuuta 2008

Ompelukoneen uusi aamu

Vapautin tänään ompelukoneeni syysunilta. Ja saumurin myös, en ollut koskenutkaan kumpaankaan lähes kahteen kuukauteen. Tarkoitus on tehdä vähän suuritöisempiäkin ompeluksia, kun saan kankaat siihen pisteeseen, että voin aloittaa surruuttelemisen...

Trikoopipoja. Samanlaisia kuin tässä postauksessa. Yhden punertavanvioletin (mikä lie väri tuo oikein virallisesti on) tein jo kesällä Neidille, tämä menee synttärilahjaksi ystäväni 1-vuotiaalle tytölle (nolottaa vähän kyllä, talvipipo olisi ehkä ajankohtaisempi).
Nämä ovat todellakin helppoja ommella, nopeita tehdä ja hyvin päässä pysyviä. Kaikin puolin kivoja siis! Vihreät pipot menevät jemma-nimiseen paikkaan odottamaan ensi kesää.



Ihan perinteisiä kauppakasseja, tai paremminkin lasten tavaroille tarkoitettuja, kuten kuvioista voinee päätellä. :) Kuviot on leikelty lakanakankaasta.
Norsukassi menee myös synttärilahjaksi. Neiti vähän kateellisena katsoi, kun ompelin kassia, ja tajusin onneksi kysyä, haluaisiko hänkin samanlaisen. Ilme kirkastui kummasti... ;) Ja kun vielä sai valita eläinkuvioista mieluisimman, niin mikäs sen parempaa. Omasta mielestäni kirahvi tai leijona olisivat olleet oikein mukavia, mutta Neiti tuumasi toisin: "Eijei! Kivajji ja ellona tulee ajaa takaa, menee piiloon. Hepo kiva." Eli hyvä on, virtahepo. Se kai on tarpeeksi turvallinen. ;)



Vähän askarteluakin mukana. Osallistuin erääseen lorukorttivaihtoon, ja yhteistyössä Sisko#1:n kanssa leikkelimme lumihiutaleita. Tällaisia kortteja niistä sitten tuli (takana on teksti, Jouluyön hymni):



------------------------

Sitten kun pääsen kunnon ompelutunnelmaan (toivottavasti pian), täällä alkaa pyöriä talvitakkitehdas. Neidin takki on viime vuodelta melkein valmis, en nähnyt järkeväksi tehdä sitä kesällä, joten se on nyt viimeisteltävänä. Miehen takin kankaat ovat jo leikattuna, pitäisi vain silittää päälliskankaat, ne kun ovat aika ruttuisia... Ja oma takki on vasta kaavoina. Onneksi mallit ovat selkeitä ja yksinkertaisia, toivottavasti se inspiraatio iskee kohta ja takeista tulee myös käyttökelpoisia...

4 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Kivannäköisiä ompeluksia!

Taija K kirjoitti...

Kiva kassi-idea. Taidanpa matkia, kun tuli ostettua kirpparilta lasten lakana, jossa olisi hyviä kuvia tuohon tarkoitukseen.

Usi kirjoitti...

Koitas saada talvitakit pian valmiiksi, minä täällä uteliaana odottelen :) ehkä rohkaistun itsekin joskus talvitakin ompelemaan...

Sarastusta kirjoitti...

Sua odottelee "haaste" blogissani. Tarkempi sijainti on tässä: http://www.saka.vuodatus.net/blog/1637955