maanantai 12. toukokuuta 2008

Kevättakki ja kankaita

Olemme kotiutuneet pari päivää sitten. Tulipahan koettua 5,5-tuntinen junamatka 1,5-vuotiaan vipeltäjän ja kolmen jättikokoisen matkalaukun kanssa... Junanvaihdot olisivat olleet todella hankalia ilman ihania kanssamatkustajia, jotka auttoivat laukkujen kantamisessa. Ihanaa, miten ventovieraatkin ihmiset pysähtyvät auttamaan!!!

------------------------------------

Kamera ja takki eivät oikein tykkää ulkoilla yhtä aikaa. Niinpä tässä on tarjolla luokattoman huono kuva uudesta kevättakistani. Malli on Suuresta Käsityölehdestä (3/08) ilman vuoria, mutta sen sijaan takissa on alavarat. Vuorin kanssa olisi kyllä ollut helpompaa, väittäisin... sen verran hikeä tuli vuodatettua tämän takin kanssa. Taskutkin on muokattu. Ja on siinä takissa huppukin, vaikkei se oikein näy kuvasta. Oikein sellainen menninkäishuppu, jonka sisään voi mennä piiloon, jos ei halua näyttäytyä. ;)

Muuten tykkään takista hirmuisesti, mutta taskut ovat vähän liian kapeat (mun jättikäteni ei mahdu taskuun sisälle) ja napit arveluttavat. Ne ovat kyllä Prymin anorakkipainonapit, ja toimivat ihan hyvin, mutta yksi tässä jo irtosi... hakkasin uuden napin vasaralla niin lujasti kiinni, että se ei kyllä enää mitenkään voi irrota...



Niin, ja kangas on siis Eurokankaan palalaarista löydettyä. Juuri sopivan värinen minulle.
Malli on kaiken kaikkiaan loistava, siinä oli jopa notkoselkämuotoilu. ;)

Seuraavaan takkiin (jos sellaiseen vielä ryhdyn) tulee vähän pidempi helma, suuremmat taskut ja vetoketju nappien sijaan.

---------------------------------------

Neulomukset ovat vähän vaihdelleet tässä viime aikoina. Yhdet sukat Regiasta ovat melkein valmiina, toisesta puuttuu enää varsi. Ne ovat kuitenkin hetken jäähyllä, koska tein juhlavaateinventaarin ja huomasin, että tarvitsen huivin. Ei oikein uskalla luottaa, että hihattomalla mekolla pärjää Suomen kesässä... Niinpä ostin Kamenaa ja siitä on tulossa Minttumaari.



Ette muuten usko, kauanko sain kulumaan aikaa vyyhdin kerimiseen... toivottavasti sitä toista vyyhtiä ei tarvita ihan heti!

-----------------------------------

Kierros Eurokankaassa tuotti tulosta. Palakankaista löytyi tällainen aarre:



Tässä on riittävästi vaikka verhoihin tai petivaatteisiin, pitää nyt katsoa mitä siitä sitten tekee. Kangasta on kuitenkin reilusti - muistaakseni 2,80 x 3,60 m pala. Muitakin ihania lakanakankaita oli, mutta en raaskinut ostaa enempää, koska en olisi saanut kuljetettua kaikkea kotiin pyörän kyydissä...
Kuviot ovat noin 20x20 cm kooltaan, joten tästähän saisi vaikkapa mainioita tauluja...

Ja näistä tulee Neidille mekko kesän juhliin, kunhan joutaa:



Eurokankaassa (ainakin täällä) oli muuten aivan ihania kukkakankaita... ihan teki mieli ostaa kauppa tyhjäksi. ;)

Tein eilen Neidille sänkyyn päiväpeiton. Siitä ei nyt ole kuvia, koska Neiti nukkuu ja peitto on sängyllä. Vaikka eipä siinä paljon tarvinnut tehdä, kunhan ompelin kanttinauhat reunoihin. Kangas on ihanaa vaaleansinistä Bambi-tikkikangasta, myös Eurokankaasta.

Neiti tarvitsisi myös saunatakin, siihenkin on kankaat odottamassa ja kaavat piirrettynä. Sitten vain leikkaamaan ja ompelemaan... taitaa jäädä huomiseen kuitenkin, tänään ei oikein ehdi enää.

---------------------------------

Ai niin, se vyyhti. Lanka meni solmulle useammin kuin kerran ja kerimiseen meni melkein kuusi (6) tuntia!!! Huh. Hieman oli niskat jumissa sen jälkeen. ;)

3 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Ihanan näköinen takki. Tahtoisi kanssa.. :)

Sä olet ehtinyt vaikka mitä.. Minttumaari on valkoisena aivan ihana.. Mä vaan on aika varautunut valkoisiin vaatteisiinkin.. aina niissä on mulla joku tahra, kun joku lapsista kuitenkin.. tai sitten itse!

Taas oli tääkin sun päivitys kyllä ylimmäisenä mun suosikeissa blogilistalla, mutta.. Ei lihavoituna, siis niin kuin muka olisin jo lukenut päivityksen jälkeen blogisi. Ärsyttävää..

Saiu kirjoitti...

Heips,
Olet voittanut blogini arvonnassa.. ottaisitko yhteyttä!

:)

Satu kirjoitti...

Takki on todella hieno! Pitää heti kaivaa lehti esille, mitenkäs multa on menny tuollainen ohi?? Suunnittelin ompelevani itselleni syystakin ja tuo näyttäis oikein sopivalta.

Eläinkangas on aivan ihanaa!