tiistai 4. marraskuuta 2008

Epävirallista satoa

Tänään vietin päättelypäivää. Illalla istuin sohvalla päättelemässä yli 40 langanpäätä... ja nyt vihdoin voin esitellä täällä nämä tuotokseni - eiväthän ne kauan olekaan toki vielä sitä odottaneetkaan... Kuvat eivät ole mitään valokuvauksen riemuvoittoja, todellakaan, koska kuvauspaikka, -ajankohta sekä kuvien ottaja olivat kaikki enemmän tai vähemmän keskinkertaisia. ;)

Mitkään sukat eivät ole Sukkasadon ajalta, ja lapasista vain toiset ovat ehtineet mukaan Lapaskuuhun. No, kuukausi on vasta aluillaan, ja lapasia on tarkoitus tehdä vielä jatkossakin...

Aloitetaan vanhimmasta päästä. Kauan teillä tietymättömillä olleet sukat 7veljestä-langasta. Löysin ne tässä viime viikolla, ja päättelin tänään. Mahtuvat vielä juuri ja juuri Neidille...



Kesän satoa: (miten niin tämä kuvaaminen muka tapahtuu viiveellä)



Pitkähköt sukat Regiasta. Nämä on aloitettu kärjestä ja neulottu niin pitkään kuin lankaa riitti, eli 10 cm polven alapuolelle. Virkistyksenä niissä on pieni palmikko ulkosyrjällä, mikä ei kyllä näy kuvassa kuin epämääräisenä epätasaisuutena.



Nämäkin kesältä. Lankana itse koolattu Nalle. Ihan kivat spiraalisukat! Pelkäsin langan tekevän jotakin kummallista suttua kuvioksi, mutta siitähän tulikin spiraalia, ainakin enemmän tai vähemmän. Sattumalta hyvä värjäystulos. ;)
Tykkään tällaisista lyhytvartisista, koska varpaathan ne enimmäkseen palelevat, ainakin minulla, ja nämä on nopea kiskaista jalkaan.

Tässä sitten tämänpäiväistä tuotantoa. Eivät ihan ehtineet Sukkasatoon, mutta hällä väliä, kun kerran valmistuivat kuitenkin. :)



Lanka Regia Silk 6-fädig, puikot 3mm.
Samanlaiset lyhytvartiset kuin edellisetkin, mutta ah niin ihanan silkkisen pehmeät!

Sitten lapasia:



Kahdet lapaset kokoa 2-vuotias. Oikeanpuolimmaiset ovat valmistuneet jo viime viikolla, joten eivät sisälly Lapaskuuhun. Lankana Wool Sävy, puikot 3mm.
Vasemmalla edellisistä sukista jäänyttä lankaa. Tuli käytettyä ihan tarkalleen, ja itse asiassa peukaloakin piti jo soveltaa aika paljon. Mutta lanka riitti, eikä jäänyt yhtään jämiä (no hyvä on, 3cm)! Kuvaaminen oli näköjään taas vaihteeksi haastavaa, mutta tummanpunaista Regia Silkiä on lanka edelleen, ja ihan peruslapaset kyseessä. :)

------------

Ja vihdoin jotain isompaa valmiina! Tai "isoa", kokoa 90cm. ;)



Paita Neidille, ohje (tai paremminkin silmukkamäärät) Moda 4/07. Jätin edestä pois resorin ja muutin paidan raidalliseksi. Lankana Mandarin Petit, puikot 2mm ja 3mm. Ihanaa lankaa neuloa, mutta tympeää pääteltävää... uskoisin kuitenkin, että tulee olemaan kovassa käytössä, koska on niin pehmeä! Neitikin tykkäsi kovasti, vaikka ei olekaan "pissipaita" (tarkoittaa kuitenkin pitsiä).

Kuvaaminen oli todella haastavaa. Neiti nimittäin juoksee yleensä kameran nähdessään suoraan katsomaan, millainen kuva tuli - vaikkei olisi ehtinyt kuvatakaan vielä. Niinpä pitää tehdä "yllätysiskuja", ja sitten ottaa se kuva, joka on edes sinnepäin... ;)

Huomatkaa Neidin jalat. Toisessa jalassa sukka, toisessa äidin lapanen. :D



Tässä kuvassa näkyvät paremmin sekä värit että langanvaihtokohdat. ;)
Oli yllättävän haastavaa tehdä suljettua raglanneuletta alhaalta ylöspäin - raidallisena. Toivottavasti kukaan ei tarkastele lähemmin kaikkia niitä reikiä, joita puseroon tuli... kuva ei nimittäin näytä läheskään koko totuutta... Mutta kauempaa katsottuna näyttää ihan siltä, kuin ei olisi yhtään ylimääräistä reikää pakollisten lisäksi, joten olen tyytyväinen. ;)


Seuraavaksi olisi tarkoitus siivota ompelupöytä ja aloittaa talvitakkitalkoot. Saapa nähdä, onko täällä valmista esiteltävää koko tulevana talvena... toivottavasti mahdollisimman pian, alkaa olla nimittäin sen verran kylmä. Neuleprojektejakin on useita (joskin suurin osa joululahjaksi), ja neulominen on nykyään yllättävän helppoa, kun Neiti leikkii itsekseen ja tekee palapelejä tosi innostuneena.

Mutta täytynee mennä neulomaan vielä hetkeksi, koska tajusin juuri, että nyt on oikeasti jo marraskuu, ja juhlaa pukkaa kohta ihan urakalla...

1 kommentti:

Liisamaija kirjoitti...

No sähän olet ollut ahkera! :) Tosi kivoja töitä, toi neidin paita on oikeinkin ihana ja pirteä! :)