sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Ompeluksia ja lahjomuksia

Kuva päiväpeitosta. Pedattu vähän huonosti, mutta tästä näkee sen ihanan Bambi-kankaan! Muistan ihailleeni tätä kangasta jo parisen vuotta sitten (jos se oli samaa, mutta saman näköistä ainakin) ja ajatelleeni, että tästä sitten haluan päiväpeiton lapsen sänkyyn. Muumipappa ja veteraaninalle loikoilevat siellä nokosilla.Postipoika kiikutti minulle paksun kirjeen jo pari viikkoa sitten, mutta Mies oli kiltti eikä avannut sitä ennen kuin saavuin kotiin. :) Tämä poncho sai uuden kodin täältä, ja Sarastusta lähetti vaihdossa kahdet kauniit sukat Neidille. Tulivat kyllä tarpeeseen, koska jostain syystä en ole itse saanut tehtyä sukkia, en edes pieniä sellaisia... Lisäksi paketissa oli kaksi pussia kukansiemeniä, jotka olivat kuvaushetkellä jossain muualla (sen siitä saa, kun jättää liian matalalle tavaransa). Siemenet löytyivät kyllä seuraavana päivänä, kun siivottiin... meillä siivouspäivä onkin lähinnä päivä, jolloin löydetään kadoksissa olleet tavarat. ;)------------------------------------

Täällä ei ole juurikaan valmista näytettävää, etenkään neulomuksissa. Minttumaari on edennyt niin, että saan kohta aloittaa kolmoskaavion. Teen myös Neidille boleroa tai jotain sen tapaista, mutta se etenee hyvin hitaasti. Muuta ei ole aktiivisesti puikoilla, koska nämä ovat kiireellisimpiä. Ompelukone ja saumuri ovat sentään surranneet välillä.

Tällaisia pikapallopipoja olen tehnyt. Kaksi odottaa vielä viimeisen sauman ompelemista, ne menevät sitten naapurin pojille synttärilahjaksi. Yksi meni jo myös synttärilahjaksi ja yhden jätän Neidille.Neiti tykkäsi piposta, joskin kuvaaminen oli hankalaa. Kuvassa oma piponpukemistyyli.Synttärilahjaksi 1-vuotiaalle pojalle lähti pipon lisäksi tällainen kassi:Seepra on napattu siitä ihanasta eläinkuvioisesta lakanakankaasta, jota täällä viimeksi esittelin. Rutut eivät lähteneet silittämälläkään pois, mutta jos kassia käytetään, niin ruttuunhan se menee joka tapauksessa...

1 kommentti:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Kivoja juttuja olet saanut aikaiseksi.. Taitaa muuten teidän neidillä olla tismalleen samanlainen sänky kuin meidän kuopuksellakin.. :) Ja se päiväpeitto on kyllä ihana.. Pitäisi itsekin keksiä kuopukselle jokin uusi päiväpeitto.. Ehkä sitten joskus kesällä.. ?!?

Sää ainakin näyttää ainakin lupaavalta tänään, vaikka kylmä siellä silti on.. aurinko sentään paista.. joten kesää odotellessa..