lauantai 16. helmikuuta 2008

Puuvillalankasota

Olen päättänyt hyökätä keskitetysti puuvillalankavarastooni. Langat, joita olen kartellut, koska olen luullut inhoavani niitä, ovatkin oikeastaan aika mukavia. Toisaalta ainakin.

Kuitenkin hyökkäys voi epäonnistua. Kuten tämä wannabe-pannulappu. Lankana Novitan Maxi ja Finla 600 s -langat 8 mm muovipuikoilla (ei ollut mikään ilo neuloa, nirskis narskis vain). Lappu sinänsä on ihan jees, mutta meninpä virkkaamaan ympärille kiinteitä silmukoita. Mutta kun se lappu venyy! Meillä asuu nyt siis lörähtänyt lappu. Tosin onneksi epäonnestakin on joskus käytännön hyötyä - tällä pyyhitään nykyään vedet lattialta. Neiti ei ihan vielä juo mukista läikyttämättä. ;) Joka tapauksessa tähän kului yhteensä 48 g lankaa, hyvä näin. Enää yksi kokonainen Maxi-kerä jäljellä, kyllä siitä jonkinlaisia pannulappuja saadaan aikaan.


Langanpäitä siellä, langanpäitä täällä, vai mitä? (kuvassa ei ole läheskään kaikki)

Varastosta löytyi kolme keskenään suunnilleen yhteensopivaa lankaa. Raitoja, siis. En uskalla edes kertoa tästä tämän enempää, koska voihan olla, että lanka joko loppuu kesken (vaikuttaa tosin turhankin riittoisalta tämä lanka) tai tästä ei yksinkertaisesti tule mitään... mutta hauskaa on neuloessa ollut jo tähän asti! Langanpäiden päättely voi olla sitten eri asia... lanka on nimittäin suhteellisen paksua, ehkä Samosin luokkaa. No, jos tästä tulee jotakin edes melkein käyttökelpoista, olen tyytyväinen, koska tähän saakka olen luullut näistä langoista tulevan vain ja ainoastaan pannulappuja.
Ja Bloggerhan on päättänyt ettei tähän tule rivinvaihtoa.
Harrastetaan meillä joskus myös luovaa ajattelua. Tai oikeastaan tämä(kään) ei ollut oma idea, vaan äitini keksi sen. Puuvillalankapussissani on siis paljon värejä, jotka eivät sovi keskenään yhteen eivätkä välttämättä väriltään miellytä, joten jotain piti tehdä.
Eli kuvassa oikealla alkuperäinen väri ja vasemmalla uusi väri. Lanka kävi lillumassa tunnin verran kloriittiliemessä ja siitä tuli ihana! Ihan lempivärejäni tuo vaaleanharmaanvihreä tai mikä lie onkaan. :) Tätä harrastetaan lisää... onneksi kloriitti oli tarjouksessa Citymarketissa! ;)


Siitä viime postauksen vihreästä ei ole paljon kerrottavaa - se sai osittaisen purkutuomion ja odottaa uutta inspiraatiota. Tai idea on sama, mutta toteutusta täytyy vielä miettiä. Sillä on kuitenkin jo valkoinen kaveri, joka on paljon valmiimman oloinen. Siitä lisää jo ehkä aika pian... on niin vähää vaille valmis, etten viitsinyt ottaa siitä vielä kuvaa.
Jaa, pitää varmaan uittaa taas lankaa.

3 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Aika hauska idea tuo kloriitti ja väri on tosiaan onnistunut. :)

PäiviP kirjoitti...

Tuo kloriitti kuulostaa / näyttää hyvältä idealta kun katselee lankasi uutta väriä. Pitääpä joskus ottaa testattavaksi:) Kivat nuo edellisen postauksen Regia sukat!

Liisamaija kirjoitti...

No, eikös kissa tykkää jos haisee kloriitilta :D Meillä ainakin noilla nuppi sekoaa jos pesen vessoja.. :D