sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Monenlaista

Niinhän se tuppaa olemaan, että kun on monta työtä kesken yhtäaikaa, ne valmistuvat kerralla. Pari on vielä viimeisteltävänä, mutta tässä jo pari hattua.

Toissayönä tein Neidille pikamyssyn "kompassihatun" idealla. Käytin kuitenkin vain yhtä lankaa ja puolta ohuempia puikkoja. Eilen testattiin käytännössä ja huomattiin, että myssy on niskasta liian lyhyt. Niinpä tein siihen vielä resorin niskaan lyhennetyin kerroksin. Nyt myssy on mainio, mielestäni söpö kuin mikä (kuten käyttäjänsäkin) ja jopa ihan käytännöllinen. Kovalla tuulella ei tietenkään ole paras mahdollinen, joten mietin vielä, josko vuorittaisin myssyn fleecellä. Kuva on huono, mutta kyllä siitä resori jotenkin näkyy...


Myssy (idea tästä), lanka Novita Teddy, menekki 52 g, puikot 7 mm


Tämä pitsimyssy on valmistunut jo muutama päivä sitten. Näitä aion tehdä ehkä vielä pari lisää, mutta vasta vähän myöhemmin. Lankana oli jokin mummoltani saatu vanha puuvillalanka, jota jäi jäljelle vain pari grammaa... Pikkusiskoni sai aikoinaan samantyylisen myssyn jostakin myyjäisistä, ja koska se on osoittautunut hyväksi käytössä, otin siitä hieman mallia tähän. Muokkasin kyllä jonkin verran ohjetta, joten suora kopio tämä ei ole, lähinnä idea on sama.
Myssy mahtuu siis ainakin Neidin päähän ja sitä saa vielä löysättyä hieman, joten veikkaus kooksi on 1-3v. Tämän talon ainoa senkokoinen pää oli varattuna kuvaushetkellä (eikä suostunut vaihtamaan hattua), joten mallina toimii uskollinen sohvaleijonamme.
Tämä myssy matkaa siis lähetysmyyjäisiin. Niin, ja lankaa meni 52 g tähänkin.

Tänään on vuorossa langanpäättelyä. 53 langanpäätä odottaa neulaa ja ahkeraa päättelijää. Lisäksi voisin yrittää saada tehtyä viimein kaavat Miehen talvitakkiin... ehtisiköhän sitä vielä käyttämään tänä talvena? Niin, ja ompelupöytä kaipaa myös siivousta. Johan se on kuukauden sitä odottanutkin...
Lopuksi kuva siitä, miten voi käydä, kun neuloo oikein ahkerasti. ;)

1 kommentti:

M kirjoitti...

Hopsansaa! Mikäs sille tuli?