torstai 8. tammikuuta 2009

Lahjontaa

Tässäpä tulee vihdoinkin joululahjakavalkadi!
Miehen äiti sai pitsihuivin. Malli on siis Swallowtail Shawl, lanka teetee Kamena (vyyhdistä jäi reilusti yli), puikot 4,5mm. Huivin mitat 140x70 cm, ihan sopivan kokoinen.


Kaksi kissikassia ja oikea kissi. Kissi tosin oli jo ennestään. ;) Nämä menivät äidilleni ja Sisko #2:lle. Tuli harjoiteltua kankaanpainantaa - ensimmäistä kertaa elämässäni, ilmankos kissit ovat vähän muotopuolia. Tai siis väri vähän levisi... mutta ei taida haitata. Kauppakassiksi nämä on kuitenkin tarkoitettukin.


Sisko #2 sai lisäksi kaksi virkattua pannulappua, joista ei ole kuvia, koska ne ehtivät matkustaa jo opiskelupaikkakunnalle. Lankana oli kuitenkin 7 veljestä. Virkkasin kaksi n. 20x20cm neliötä ja kaksi ympyrää (halkaisija vähän suurempi). Sitten virkkasin ne reunoistaan yhteen. Kaksinkertaiset. :) Lankaa meni rutkasti - melkein kokonainen kerä! Toivottavasti ne ovat toimivat - ainakin tiiviit niistä tuli. ;)
Siskot #1, #2 ja #3 saivat kukin ballerinatossut. Lanka on ohjeen mukaisesti Sandnes Tove, kaikissa menekki hieman reilu kerä. Puikot 3mm. Neiti valitsi värisävyt ja minä toteutin.
(eli nyt minulla on vajaat kerät jokaista sävyä. hmm.)
Sisko #2 pyysi joululahjaksi sukkia. Ja niitä hän sai. ;)
Palmikkosukat (palmikot omaa tuotantoa, mutta taatusti joku muukin on tehnyt samoin) Dropsin Fabelista, puikot 2,5mm. Nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itselle, mutta sukkien valmistuttua ne vaikuttivat sopivammilta pienijalkaisemmalle siskolleni. Toisin sanoen, en osaa tehdä itselleni sopivia sukkia. Mutta käyhän se näinkin, käyttöön menivät kuitenkin.Sisko #2 sai myös Kerttu-sukat. Lanka 7 veljestä, puikot 3,5mm. Ensimmäistä kertaa neuloin tämän mallin, ja oli todellakin nopea ja mukava tikutella.
Sisko #3 sai vihdoin viimein paidan siitä pallotrikoosta, jonka ostimme joskus muinoin hänelle tarkoituksena tehdä paita synttärilahjaksi. Ehkä 1,5v sitten. Hups. ;)
Malli on SK 8/08 -lehdestä (Nuori suunnittelija), pienin muutoksin - hihat ovat suustaan melkein puolta leveämmät kuin ohjeessa. Jos olisin tehnyt ohjeen mukaan, ei käsi olisi mahtunut hihasta läpi. Nytkin hihat olivat leveydeltään aika naftit... onneksi tuli mitattua!

Tästä olen ylpeä - 140 cm kangasta, 2 paitaa. ;) (jäljelle jäi korkeintaan pipoksi sopiva pala)
Neiti sai siis myös paidan samaisesta kankaasta, kaavat ovat Ottobrelta, koko 98 cm. (oli tosi hyvä paidanmalli, tätä käytetään jatkossakin!)
Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä (ainakin äiti ja sukulaiset tykkäsivät) Sikuriina-takki Neidille. Lanka Novitan Tennessee, menekki oli arviolta 2,5 kerää, vaikka pidensinkin hihoja. Tätä oli todella ihana tehdä! Tekisin varmaan heti toisen samanmoisen, jos tietäisin, kenelle neuloa - tuttavilla kun on melkein kaikilla poikia. ;)
En jaksanut pingottaa helmaa, painoin sitä vain vähän silitysraudalla ja ihan hyvä tuli.

-------------------------------------------------------

Ai niin, kiitos pipokommenteista pari postausta sitten. :) Nyt on puikoilla toinen, paranneltu versio (toivottavasti). Kunhan se valmistuu, kirjoitan myssystä ohjeen, ainakin itseäni varten (hukkaan nimittäin kuitenkin kaikki paperille laitetut muistiinpanot ;)).

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Kauniita ballerinatossuja! Kertutkin on hienot.

Jään odottelemaan pipo-ohjetta.