tiistai 9. syyskuuta 2008

Sauna-kakki

eli melkein yhdyssanoja osaavan Neidin nimitys seuraavalle vaatekappaleelle. Melkein oikein. ;)

Tässä esittelyssä ehkä hyödyllisin kesän aikana valmistunut käsityö. No, ehkä vaippojen jälkeen seuraavaksi hyödyllisin. Tämä pysyy nimittäin Neidin päällä hieman pidempään kuin tavallinen pyyhe...Kaavat on muistaakseni jostakin takavuosien Suuresta Käsityölehdestä, mutta hukkasin saman tien koko lehden ja kaava-arkin, joten ompelin takin sitten vähän "omasta päästä". Jos kaupasta ostaisi uuden vastaavan, niin hinnaksi tulisi 20-30 euroa. Tämän tarvikkeet taisivat olla noin 8 euron luokkaa. Ja väritkin ovat kivemmat kuin perinteiset vaaleanpunainen/sininen.

Tänään valmistui myös 3 vaippaa (XL-kokoa), mutta ne menivät jo käyttöön, joten napsin kuvia, kunhan ne tulevat pyykistä. ;)

Neuleet ovat vähän taka-alalla nyt, lähinnä sen takia, että ei ole aikaa ja voimia istahtaa neulomaan. Miehen sormikkaat ovat ensisijainen työ, ensimmäinen sormikas on etusormea ja peukaloa vaille valmis. Toinen valmistunee nopeammin, kun ei tarvitse olla mittailemassa koko ajan...

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Kiva takki! Hmm, suostuiskohan meidän poika jo käyttämään moista? Pieni mies tahtoo lähinnä vain karata nakujuoksulle suihkun jälkeen..