perjantai 18. tammikuuta 2008

Linssilude ja kukkasia!

No niin! Kamera on ladattu ja kuvat siirretty. Juhuu.

Yllättävän helpolla on mennyt tämä hampaanpoistosta toipuminen, koska tänään en ole tarvinnut särkylääkettä kuin kaksi kertaa. Tai sitten kuvittelin vain kivun olevan jotakin ihan kamalaa, tämä sentään menee pois lääkitsemällä. Ja kun vain muistaa ottaa vähän rauhallisemmin, niin ei tulekaan niin kovin kipeäksi. Jospa sitä menisi huomenna vaikka Neidin kanssa ulos kaksistaan... tosin siellä on niin liukasta ja märkää, ettei tavallinen ulkoilu oikein huvita. Pitää olla joku pakollinen päämäärä. "Onneksi" ruokakauppaan on melkein joka päivä asiaa! ;)

Tässäpä esittelyssä vuoden ensimmäinen valmistunut käsityö (vasemmalla):


Palmikkokämmekkäät, lanka Novita Bambu, puikot 3 mm, malli oma.
Muistiin: 56 s oli hyvä ympärysmitta!

Kissa on aito. ;)
Täytyy kyllä sanoa, että Novitan bambulanka on ihanaa neuloa, mutta muuten vähän tympeästi käyttäytyvää. Koska se oli minulle aivan uusi tuttavuus, oli myös yllätys, että lanka purkautuu, ellei siihen tee solmua. Mukavaltahan tuo lanka tuntuu, mutta käytössä sille tuntuu käyvän huonosti. Neule ei pidä yhtään kuosiaan (on löystynyt jo kahden viikon satunnaiskäytössä valtavasti) ja siitä tulee jotenkin likaisen näköistä. Nukkaantuu kai jotenkin. Palmikotkaan eivät oikein kunnolla enää erotu, harmi. Jää siis tähän minun osaltani tämän langan käyttö...


Hahtuvalapaset, lanka siis hahtuvaa (alkuperä tuntematon, ostettu Joen Langasta), puikot 5 mm, ohjeeseen otettu mallia tästä, huovutus koneessa 40 asteessa.

Näistä tuli kyllä ihanat! Yhtään eivät vielä ole sormet palelleet, vaikka muissa lapasissa niin olisi käynytkin. Pitää tehdä kiiruusti Neidille samanlaiset noiden toppahanskojen tilalle - niissä nimittäin tuntuu paleltavan. Muutenkin hahtuva on aivan ihanaa - niin neuloa kuin käyttääkin.

Niin, sanottakoon vielä, etten kurista kissaa kuvassa, vaikka siltä epäilyttävästi näyttääkin...

Tämän verran on sukka edennyt kuluneen alkuviikon aikana. Olen ollut niin innoissani tästä ihanasta, ohuesta sukkalangasta, että kaikki muut työt ovat jääneet... perussukkaa pukkaa siis. Katsotaan, milloin tulee valmista, vai käykö niin, että toinen sukka jää puolitiehen ufoilemaan. Hyvin mahdollista, koska yleensä into lopahtaa siinä vaiheessa.

Seuraava operaatio onkin todennäköisesti kaiken ompelutavaran siirtäminen toiseen huoneeseen. Sen jälkeen pitäisi surautella täkkipussi Neidille, kun huomenna siirrytään käyttämään uutta sänkyä (kuvassa) ja isompaa täkkiä. Lankavarastot saavat odottaa siirtymistään vähän pidempään... Ehkä ihan hyvä niin, koska niissäkin on läpikäymistä. Ne nimittäin sijaitsevat ainakin kolmessa eri paikassa, ja voi olla, että minulla on vielä joku kätkö, jota en muista.

--------------------------------------------

Kiitos myös Annalle kukkasista!


Kukkaset jatkavat matkaansa seuraaviin blogeihin, joihin tutustuin ihan aluksi täällä blogimaailmassa. Niihin jäi jotenkin koukkuun (no kas kummaa :)), ja sitä kautta rohkaistuin omaakin blogia pyörittämään. Se koukuttuneisuus ei siis ole mihinkään kadonnut senkään jälkeen, päinvastoin.

----------------------------------------------

7 kommenttia:

Talsu kirjoitti...

Kiitos kovasti kukkasista! Lämmittävät oikein kovasti mieltä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon! Mukava yllätys :)

M kirjoitti...

Oi, lämmin kiitos ja syvä kumarrus!

Altocumulus kirjoitti...

Kiitos, tuntui tosi kivalle ja sain samalla uuden blogin seurattavaksi! Olen ollut vähän laiska tutustumaan uusiin blogeihin, mutta kiva löytää mukavaa lukemista lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin kiitos kukkasista!!Ihana yllätys!!

Kaisa kirjoitti...

Suurkiitos!!

Olipas sulla taas hauska postaus, melkein piti ääneen nauraa kissakommenteille. ;) Bambulangasta olen samaa mieltä. Laajentunut värikartta olisi upea ja lanka on ihanaa ihoa vasten, mutta en tiedä viitsinkö enää ostaa sitä. Neulomani lyhythihainen pusero kun lörpsyy ja veeeeeenyy niin että voin varmaan käyttää sitä vaikka odottaisin viitosia. (Niin että mitä minä itse asiassa valitan? Noin monikäyttöinen vaate! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hurjan lämpimät kiitokset kukkasista :).
Hyvää viikonloppua!

Harmi, että tuo bambulanka ei oikein taida kestää ainakaan neulottuna. Voiskohan olla, että se sopiikin paremmin virkatuksi, esikoiselle virkkaamani kesätoppi nimittäin pysyi ihan hyvänä ainakin loppukesän.