torstai 2. heinäkuuta 2009

Pätkätöitä

Ensinnäkin kiitos onnitteluista!

Toiseksi, nyt alkaa jo elämä voittamaan. Muutettu on, ja koko kevät ja alkukesä on ollut täyttä hulinaa ja monenmoista vaivaa ja menoa, mutta ehkä nyt saa vihdoin harjoitella taas normaalia arkea (ainakin sillä välin, kun odotellaan seuraavan hampaan puhkeamista - Typyllä on jo ensimmäinen hammas suussa...). Pikkuvauva-arkeen vain ei oikein meinaa kuulua käsitöiden tekeminen. Pätkätöinä sentään - kerros silloin, toinen tällöin. Jos edes kerroskaan aina.

Tiskirättejä:Ihan perustavisrätti. Helmineuletta, reunukset ainaoikeaa. Lanka oli joku Ambre (muistaakseni), bambua ja puuvillaa. Löysin langan joskus alennusmyynnistä, ihan vierasta lankaa mutta näköjään toimii ainakin tässä käytössä. Harmillisen vähän vain tuli ostettua kyseistä lankaa (on mulla sitä vielä 3,5 kerää, mutta siis ei siitä mitään isompaa saa)...
Kuivana rätti pyyhkii kuin mikrokuituliina. :D Märkänä ihan loistava jopa ilman minkään sortin pesuainetta.Kiinalaisia aaltoja Novitan Bambusta. Lankaa jäi vielä yli puolet kerästä, joten ehkä tiskirättejä tulee vielä lisääkin jossain välissä. Nyt on kuitenkin muuta puikoilla.

Ja vielä jotain kuvattuna:Sukat Neidille Fabelista. Koko arviolta 26/27 tai jotain sinne päin. Sukat on kyllä aloitettu jo maaliskuussa ennen Typyn syntymää, mutta viimeistelty alkukesästä. Onneksi aloitin reilunkokoisia sukkia... tilaa ei ole nimittäin enää mitenkään hurjasti!
Kissa - epämääräisestä ilmeestään huolimatta - pesee itseään ja on suhteellisen normaali, lukuunottamatta nurkkiin pissimistä.


Kuvaamatta on vielä monenlaista valmistunutta, lähinnä ompeluksia (yöpukuja ja juhlavaatteita), villapöksyjä, neuletakkeja ja pipoja... ja puikoilla on tällä hetkellä parit villikset lisää sekä kesätoppi Neidille ah niin ihanasta Mandarin Petitistä. Ja mummulatyönä minivaakatilkkuja epämääräisistä puuvillalangoista; niitä on jo 30 kpl. :)
Ompeluksiakin olisi mielen päällä, mutta ensin pitäisi saada ompelupöytä tyhjättyä muuttolaatikoista... kankaat ja langat sentään on jo kaapitettu.
No, palaan astialle taas, kun akussa (niin, sekä kameran että minun) on tarpeeksi virtaa.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Mielenkiintoiset tiskirättikuulumiset. Mä neuloin ekani eilen, saa nähdä miten se kestää. Samos ei kenties ollut paras valinta.

Fabel-sukat on hienot! Mäkin tein pojalle sellaiset, eri väristä vaan.

Mä en tule toimeen Mandarin Petitin kanssa. Oi miksi meninkään ostamaan sitä niin monta kerää??