keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Pikkuiselle ja vieläkin pikkuisemmalle

Ompeluskuvia. :)


Neidin ruokalaput ovat menneet niin huonoon kuntoon, että uudet olivat tarpeen. Kaavan piirsin yhdistelemällä paria hyvänmallista ruokalappua ja suurentamalla kokoa vielä vähän. Näistä tulikin oikein mainion mallisia! Yhteensä näitä on neljä kappaletta, kaksi kappaletta kutakin kanttausväriä. Loput kaksi ovat siis likaisena. ;)

Kangas on Kangastukusta joskus aikoja sitten tilattua polyuretaanilaminoitua puuvillaa. Pitää siis kosteutta jonkin verran.Tässä teille liivinsuojamatto. :)
Leikkelin vanhat PUL-tilkut ja osan flanellitilkuista, niistä syntyi 18 paria liivinsuojia. Sisäpintana bambucollege, välissä 2 kerrosta flanellia (tai joissakin on myös puuvillacollegea) ja ulkopintana PUL Br.
Vaippatehdas on myös pyörinyt. Ensisijaisesti olen harrastanut korjausompelua; vaihdoin Neidin vanhoihin S- ja M-kokoisiin sisätaskuvaippoihin tarrat ja kuminauhat. Sitä hommaa riitti - yhteensä tällaisia vaippoja taisi olla yli 30 kpl...

Korjausompelun lisäksi täydensin vaippavarastoja. Ompelin yhden S-kokoisen sisätaskuvaipan (kaava on muokattu SK-lehden vanhemmasta vaippakaavasta) ja 8 kpl M-kokoisia. Kaikissa on sisäpintana mikrofleece ja ulkopintana college. Toivottavasti fleece sopii vauvan iholle... sitä nimittäin oli varastossa, joten tein siitä kaikki vaipat.

Kuvassa se S-koon mallikappale (tarrat näköjään kierossa). M-kokoiset vaipat ovat jo matkanneet varastoon, joten niistä ei ole kuvia nyt. Ehkä joskus myöhemmin, jos muistan.Kokeilin myös ensimmäistä kertaa kuorivaipan ompelemista. Näissä siis on ihan vain PUL-kangas, reunassa joustokanttinauha. Nukelle testattuna tuntuisivat olevan ihan hyvän kokoisia (siis verrattuna sisätaskuvaippoihin), saa nähdä, miten sitten oikeassa käytössä toimivat.
Tässä siis nämä 3 S-kokoista kuorivaippaa.Kasseja olen tähän mennessä ommellut 5 kpl, lisää on tulossa, jahka saan miehen talvitakin ommeltua loppuun. Kyllä, hävettää, se on vieläkin kesken...
Mutta päällimmäinen kassi on Neidille. Ihanaa kangasta. :)
Ompelurintamalla on siis vielä tuo miehen talvitakki ihan vaiheessa. Sen jälkeen olisi tarkoitus leikata vuorikankaat kantotakkiin ja ommella sellainenkin... ja Neidille muutama puolihame. Trikoovarastoakin olisi hyvä pienentää, mutta luulenpa, että se jää hamaan tulevaisuuteen. Laskettuun aikaankaan kun ei ole enää pitkä aika.

Kankaitakin on nyt tullut osteltua... hyödynsin Eurokankaan trikootarjouksen ja ostin kahta trikoota Neidin vaatteita varten. Lisäksi löysin ohutta resoria, josta on hyvä tehdä pääntiekanttauksia. Samalta reissulta tarttui mukaan myös muumikuvioista lakanakangasta, siitä on tarkoitus tehdä imetystyynyyn uusi päällinen.
Kangastukkuunkin tein tilauksen, mutta sieltä tilasin lähinnä vaippatarvikkeita (nyt minulla on niin paljon joustokanttinauhaa, että voin tehdä aika monta kuorivaippaa ;)).


Ensi kerralla vielä vähän lisää neulomuksia, kunhan postipoika on polkenut perille...

2 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Jollakulla taitaa olla pesänrakennusvietti. ;)
Mutta ihania nuo sun ompelukset kyllä on!

Satu kirjoitti...

Herranjestas miten ahkera olet ollut!