torstai 4. joulukuuta 2008

Lapaskuun loppukiri

Nämä on kyllä tehty marraskuun puolella, mutta toimin jälleen vähän viiveellä... (kuvat räpsitty pimeässä -> näkyy vähän huonosti ainakin tällä koneella)

1) Kai nämä on Ailit. Mallikerta ainakin pitäisi olla sama, muusta ohjeesta ei ole hajuakaan. Joskus muinoin tämän mallin nappasin muistiin ja hyödynsin nyt sitten vihdoin.



Lanka 7 veljestä, puikot 3,5 mm. 48 silmukkaa ja tuli just napakat omaan käteen. Yllättävän lämpöiset!


2) Tästä näkee päältäpäinkin jo, mistä on kyse. :)



Eli siilikaverukset omana versiona. Tein siis ensin lapaset valmiiksi normaalisti. Sitten poimin silmukat sileän osuuden alusta ja tikuttelin ainaoikein-lappusen hapsulangalla. Lappunen on ommeltu reunoistaan kiinni lapaseen. Näin ei tullut kutittavia hapsuja sisäpuolelle... tiedä sitten onko se hyvä vai huono juttu. Mutta veikkaisin näiden olevan lämpimämmät näin (kerros ilmaa välissä ;)).



Lankoina Novita Jussi ja Tango Fani. Puikot 3,5mm. Neidille; 40 silmukkaa laitoin ja tuli sen verran reilut, että pakko laittaa alle toiset lapaset. Mutta eipä haittaa. :)


Tänään on sitten tullut harrastettua hieman korjausompelua ja joululahjailua. Samalla linjalla lähitulevaisuudessakin, joten hei vain taas hetkeksi... mutta jouluun ei ole enää pitkä aika! :)

1 kommentti:

Usimarjaana kirjoitti...

Voih, nuo ensimmäiset lapasethan ovat juuri sellaiset joita mummini minulle aikoinaan neuloi!! Täytyy ottaa ohje varastoon, ehkä minäkin joskus lastenlapsille :)