keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Ihanaa, hahtuvaa

Viime päivinä olen neulonut suunnilleen nirvanan kaltaisessa tilassa. ;)
Sain yhtäkkiä päähäni neuloa Neidille hahtuvamyssyn, vaikkei mitään ohjetta ollutkaan. Tein mallitilkun (!) ja huovutin sen. En meinannut löytää koko tilkkua pesukoneesta; luulin koneen syöneen sen, mutta se olikin kutistunut vain hyvin pieneksi ja mennyt paidan hihasta sisään. Vähän sitten laskeskelin mittoja, ja aloin neulomaan. Tikkusin ja tikkusin ja ai että se oli kivaa!

Tässä kuva ennen huovutusta:



Ja huovutuksen jälkeen:




Lankana Evillan hahtuva kaksinkertaisena. Messuostoksia. Menekki tarkalleen 50g. Puikot 5mm. Ohje ihan oma, mikä näkyy erityisesti korvaläpissä. ;)

Mutta on se ihan sopiva! Ja ihanan lämpimän oloinen.
Tosin, jos teen seuraavan version joskus, niin muokkaan noita korvaläppiä vähän... hmm... nätimmiksi. Ja ehkä pienemmiksikin.



Tämän piti kyllä olla alunperin joululahja, mutta en pystynyt vastustamaan kiusausta kokeilla pipon sopivuutta jo nyt...

Hahtuvaa tekisi mieli neuloa vähän enemmänkin... ehkä ainakin yhdet villahousut voisi vielä tehdä? Neiti on kyllä jo päiväkuiva, mutta öisin meinaa välillä vaippa falskata. Jotkut isot villapöksyt.

5 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Ihana!

Satu kirjoitti...

Vaaditaan ohjetta! Paljonko loit aluksi silmukoita? Päänympärys, korvaläpät, korkeus? Minkä ikäinen neiti on? Juuri kaksi vuotta täyttänyt lapseni kaipaisi huovutettua lakkia. Tai siis äitinsä tahtoisi sellaisen neuloa!

Anonyymi kirjoitti...

Tulin ensivierailulle Pääasioiden kautta.
Ihana hattu! Minullakin on hieman samankaltaisten päähineiden "kausi" menossa, hahtuvasta en tosin (vielä) ole tehnyt.
PS. Miten saat lapsen pysymään paikoillaan kuvauksen ajan?! Vai onko se vain ikäkausiongelma? :D

Liisamaija kirjoitti...

Aah, mahtava myssy!!!! :) Tosi ihana!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulun aikaa sinulle!