torstai 27. marraskuuta 2008

Teddyä ja bambua

Neidillä on nyt sitten vihdoin uusi talvitakki. Joka on melkein liian pieni... yritin kuitenkin tehdä reilun kokoisen (kokonumeroiden mukaan siis), mutta ei. No, onpahan nyt täksi talveksi (ainakin alkutalveksi) kuitenkin sopiva, juuri ja juuri. Aloitin tätä takkia siis jo viime talvena, mutta silloin se oli aivan liian iso, eikä sitten ollut enää kelejäkään tällaiselle paksummalle takille, joten jäi takki puolivalmiiksi. Eli - olemme juuri todistaneet, että lapset kasvavat nopeasti. ;)

Pahoittelen huonoja kuvia - Neiti ei suostunut mannekiiniksi, muita samankokoisia meillä ei asu. Joten kuvat on otettu pimeällä ja karvaisen avustajan häärätessä ympärillä (oli hyvinkin kiinnostunut kameran nauhasta).

Materiaalina: ulkopinta vakosamettia (Eurokankaan palalaarista), sisäpinta puuvillateddyä. Älyttömän lämmin. :) Napit ovat aivan ihanat (löytyivät täältä), ja Neiti on ihan rakastunut niihin (niin, kissa myös).



Tässä vähän yleisnäkymää. :) Malli on jostakin takavuosien Modasta, jonkin verran muokattuna (ohjeessa se taisi olla kääntötakki). Koko on 90 cm reiluilla saumanvaroilla, eli periaatteessa vähän suurempi, mutta käytännössä taitaa olla juurikin 89 cm...



Takki on kuitenkin ollut käytössä jo muutaman kerran, se on todettu lämpimäksi ja ihan nätiksikin. Ja ehkä sille on myös seuraava käyttäjä. ;) Eli pitää varmaan olla tyytyväinen. Nyt on tekeillä miehen takki, ulkopuoli onkin jo melkein valmis; vuorin kimppuun siis seuraavaksi.


Muutaman viikon blogihiljaisuus on johtunut lähinnä 1) väsymyksestä, 2) sitkeääkin sitkeämmästä flunssasta (yli 2 viikkoa jo takana, eikä vieläkään ohi) ja 3) joululahjojen tekemisestä. Viimeisimpänä mainittuja en taida uskaltaa laittaa näkyville ennen joulua, etteivät vain salaisuudet pääse paljastumaan!

Tämän verran on kuitenkin valmiina:



Liivinsuojia (päättelemättömiä...), päässevät keväällä käyttöön. :) Alku oli vähän hankalaa, kun saumuri ei oikein meinannut olla yhteistyössä ompelijan kanssa, mutta loppua kohti sujui vähitellen vähän paremmin. Eli - koska nyt on harjoiteltu ja opittu, näitä voisi tehdä vielä lisääkin joskus. Ehkä sitten joulun jälkeen, koska nyt voisi keskittyä tekemään nämä keskeneräiset joululahjat loppuun...

Kuvausrekvisiittana aiheenmukaisesti bambuisia lisäimuja. ;)

Sarastusta heitti minua haasteella, mutta taidan jättää sen seuraavaan kertaan energianpuutteen vuoksi (huom. kellonaika)...

Lapaskuukin on vähän jäänyt unholaan, mutta jospa tässä ehtisi vielä tehdä yhdet lapaset valmiiksi... ehkä pakettiin, sillä Neiti nimittäin viettää synttäreitään tänä viikonloppuna. :)

2 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Onnea neidille :)

Mutta mitä, mitä.. Vihjailet jotain..että keväällä.. teillekö? :DDD Minäkö utelias.. ? Ehkä joo..

Anonyymi kirjoitti...

Kiva takki. Ja onnea tulevan johdosta=)