perjantai 28. maaliskuuta 2008

Ilman kuvia tänään

Oli ihan hyvä loma. Eilen kotiuduttiin (matka lykkääntyi päivällä sen lumimyräkän takia), nyt on ihan naatti olo. Kai tässä taas menee viikko matkaväsymyksestä toipumiseen... Kissakin on nukkunut tavallista enemmän.

Olin satunnaisesti ahkera lomalla! Sain Sagittaria-huivin pingotettua viimein. Neidin raitapaita edistyi kainaloihin asti, sitten loppui mukana ollut lanka. Neidin Samos-pusero odottaa viimeistelyä enää. Lisäksi sukkaa pukkaa, ainakin pikkuhiljaa. Kuvia sitten, kun on langat päätelty ja kamera ladattu, eli muutaman päivän päästä... ;)
Ja ensimmäinen pääsykoekirja on selätetty! Kaksi jäljellä. Hyvin aikataulussa.

Löysin kotipaikkakunnalta vanhaa Novitan Woolia... ainakin vyötteen mukaan merinovillaa, ja ihanaa tummanruskeaa! En raaskinut ostaa enempää kuin viisi kerää, ettei ihan joka paikka tursua lankaa... niille on jo suunnitelma, en viitsinyt jemmata ylimääräisiä, kun erinäisiä lankakeriä on ennestään jo muutama. ;)

Ompelukin innostaisi, mutta en nyt millään jaksa alkaa leikkelemään kankaita. Lisäksi tuo saumuri pitäisi huollattaa... Neiti tarvitsisi pikkuhiljaa vähän isompia vaippoja, kun nämä L-kokoiset jäävät liian mataliksi. Kaikkea muutakin voisi ommella, mutta taidan siirtää ainakin ensi viikkoon moiset suunnitelmat.

Pitää yrittää tehdä nopeasti valmiiksi nuo Neidin paidat, että pääsee tekemään niistä Wool-keristä jotakin itselle... pitäisiköhän palkata joku lukemaan noita kirjoja ääneen, että voisi neuloa samalla?

perjantai 14. maaliskuuta 2008

Pikamekkonen

Malli on nyt päiväunilla, mutta mekko on kuvassa sentään. Tämmöinen pikamekko valmistui eilen päiväunien aikaan.



Sain eilen myös vietyä myyjäistavarat. Ompelin sinne ne 8 kassia, kyllä meinasi tehdä tiukkaa saumurin kanssa! Yritin surruutella sillä myös flanelli-imuja vaippoihin, mutta neljännen puolivälissä se sanoutui irti. En jaksa tapella enää noiden langoitusten kanssa! Tikkiä ei saa kohdalleen vaikka tekisi mitä. Lanka katkeilee vähän väliä. Ja kun teen kaiken kuitenkin ihan oikein... saumuri joutaa siis huoltoon sitten pääsiäisen jälkeen.

Neuleetkaan eivät oikein edisty nyt. Välillä olen vähän tehnyt jotakin neulepaitaa Neidille (kerroksen - pari), mutta siinäpä se. Lankaa ostin kyllä lisää... ilmeisesti Samos Lollipopin valmistus lopetetaan? Ainakin sitä sai tosi halvalla Prismasta. Pitihän sitä hamstrata. Lisäksi ostin eilen Anttilasta jotakin Novitan puuvillalankaa. Olenkohan ihan hukassa, jos väitän sen nimeksi Linnea? Neiti vei vyötteet jo jonnekin... ;)

Ensi yöstä 1,5 viikkoa eteenpäin olemme pääsiäislomareissulla mummuloimassa. Siispä, jos en ehdi päivitellä tätä blogia, hyvää ja siunattua pääsiäisenaikaa kaikille teille lukijoille! :)

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Lankafriikkejä

Pitihän sitä lankaa saada taas. On minulla kyllä ideakin, jonkinmoinen tunikantapainen Neidille. Katsotaan riittääkö langat vai pitääkö säveltää jotakin... tosin toistaiseksi on kesken vielä niin monta työtä, että menee varmaan vähän pidemmälle kevääseen tämä aloittaminen. Mutta kun lanka oli tarjouksessa, piti ostaa jo nyt. Samosta siis. Seiskaveikka oli mammuttitarjouksessa, joten otin vaivaisen yhden kerän. Tuota väriä ei tainnut enää ollakaan kaapeissa... lisäksi etualalla Regia-sukkalankaa Anttilasta (en edes tiennyt että siellä on sellaistakin!!!).



Jos joku ihmettelee, missä vyötteet ovat, vastaus tulee tässä:



Neiti ehti ensin.

Tulevan viikonlopun lähetysmyyjäiset ovat työllistäneet viime aikoina. Lupasin surauttaa 8 kpl ekokasseja sinne. No, sunnuntai meni tietenkin takutessa saumurin kanssa. Lopulta sain koneen toimimaan niin, ettei lanka katkea ja tikkikin on lähes inhimillisen näköistä. Sitten ompelin tietenkin kahvat saumurilla, enkä tajunnut, että sen olisi voinut tehdä helpomminkin... piti keksiä kerrassaan kaikennäköisiä konsteja kahvojen kääntämiseen oikein päin. Nyt pitäisi vielä silittää kahvat, ommella ne kiinni kasseihin ja siinä se sitten olisi!
Myyjäisiin on tulossa vielä pari pitsimyssyä (jos ehdin saada toisenkin valmiiksi).

Lukeminen on edistynyt aikataulussa. Sen lisäksi ei juuri jaksa eikä ehdi tehdä käsitöitä kovin paljon, ehkä pari raitaa hihaa tai kerroksen pitsimyssyä. Hidasta.

Tekemistä riittää siis... sen lisäksi olemme lähdössä viikonloppuna pääsiäisenviettoon kotiseudulle. Matka on pitkä ja tavaraa paljon. Melkein voisin lyödä vetoa (mutten lyö koska se on rumaa ;)), että unohdan jotakin tärkeää... kumma kyllä, käsitöitä en ole koskaan unohtanut. Heh.

Ettei elämä käy ihan tylsäksi, tässä vielä yksi lankafriikeistämme poseeraamassa. Ehkä se on se naissukupuoli, mikä sen tekee.

torstai 6. maaliskuuta 2008

Aurinkoa

Kun aurinko ei tänään paistanut, oli hyvä, että sitä tuli postilaatikosta!



Voitin Teisan blogiarvonnassa lohdutuspalkinnon - kerrankin minua onnisti jossakin, arpaonnea ei ole tähänastisessa elämässä kovin usein ollut... ;)

Kaunis patalappu (värit vääristyvät vähän kuvassa, kun ei kortin aurinko kuitenkaan niin paljon valaise) ja kukkanen, lisäksi vielä kaksi lakritsipötköä, jotka kuin ihmeen kaupalla ovat vielä tallella! Ainoa selitys sille on tosin se, että olen syönyt muuta lakritsia koko päivän...


Lisäksi posti toi tuoreimman Suuren Käsityölehden. Jostakin syystä siinä ei oikein montaa mallia ollut, joka olisi innostanut... johtunee osittain siitä, että suunnitteilla on nyt niin paljon kaikenlaista. Niin, eikä sitä aikaakaan ole ainakaan liikaa. Mutta että ei lainkaan vauvan kokoja! Pikkulapsellekaan ei juuri mitään. Ja olen kai myös tylsä, mutta ei minua ainakaan oikein kiinnosta designtuotteet ja uusin muoti... (mitä väliä, kun vaatteet ovat joka tapauksessa ruoka- ja kakkatahroissa?)

Vali-vali. ;) Lukeminen on sentään edistynyt. Kerrankin jopa nautin jonkin "pakollisen" kirjan lukemisesta! Seuraavaksi ruokaa.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Ilmoituksia

Ensinnäkin ilmoitan, että Sagittaria on vihdoin valmis! Se tosin odottaa pingotusta vielä viikonloppuun (ainakin), koska silloin meillä on tilaa vuodesohvalla. Meillä on siis vieras, Sisko #2 kyläilee tämän viikon.

Kuvasta huomaa lähinnä sen, että on neulottu ruskeaa pitsiä... jospa parempia kuvia saisi sitten pingotuksen jälkeen. Luultavasti enemmän tekstiäkin.



Toinen ilmoitus: Sisko vie mukanaan noin kilon lankaa! Kaivelimme lankavarastojani ja kas kummaa, ne langat, joista en yhtään pitänyt, kiinnostivat Siskoa. Hienoa, nyt langat mahtuvat melkein yhteen kaappiin! Tosin kaapintäyttöoperaatio saattaa tapahtua milloin tahansa... toivokaamme, ettei tule kovin hyviä tarjouksia. ;) Ainakin vaaleanpunaista virkkauslankaa pitää metsästää pikapuoliin, saisi edes yhden myssyn lisää myyjäisiin. Viikko aikaa.

Ja kolmanneksi: Tämä blogi ryhtyy hetkeksi entistäkin hiljaisemmaksi. Syynä se, että kevään pääsykokeet lähenevät, ja on kai pakko ryhtyä lukemaan toden teolla, että osaisikin sitten jotain. Näin ollen neulomukset ja muut käsityöt jäävät vähän sivummalle, tai ainakin vaativammat työt. Pakkohan sitä on kuitenkin jotain saada tehdä lukemisen vastapainoksi! Päivityksiä ei siis ole luvassa läheskään joka päivälle, vaikka eipä niitä ennenkään niin tiuhaan ole näkynyt...